Boeken Cécile Dreesmann afgeprijsd

“Naaldkunstenares Cécile Dreesmann heeft boeken vol geschreven over haar werk met als resultaat dat de interesse voor haar werk zowel bij de vrouw van de slager als bij de leden van het koninklijk huis bestaat.” haha, dat lees ik in een krante-artikel wat iemand in één van deze boeken bewaarde. Een artikel uit 1974. Toen nog niet iedereen op de hoogte was dat haar interesse ‘voor het koninklijk huis’ wel wat te vèr ging.
Maar goed, daar zullen we het maar niet over hebben. Nog een citaat uit het artikel: “Ik probeer de mensen bij te brengen dat ze wel degelijk met het borduren met een vorm van kunst bezig zijn. Dat wil ik in mijn boeken aantonen.” Nou ja, een tikkeltje elitair is ze altijd wel geweest. Nogal zelfs. “Ik probeer de mensen bij te brengen…..”

Toch was ze daarin wel invloedrijk, deze koopmansdochter, die vele boeken schreef. Boeken die de borduurkunst toegankelijk maken, zoals de oude serie Met de draad van Arachne (leuk voor liefhebbers die oude borduurboekjes verzamelen, want deze zijn best zeldzaam). En boeken die een verhaal vertellen, aan de hand van wat haar borduurnaald illustreerde.

Zelf vind ik de boeken Steekspel en Door het oog van duizend naalden het meest interessant, waarin ook aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van de borduurkunst, inclusief een mooi hoofdstuk over merklappen.

Al deze boeken nu in de aanbieding met 30 % korting. Het begrip ‘korting’ hebben we in de zeventiger jaren o.a. van V&D geleerd, en ik vind het wel grappig dat ik nu ook de boeken van de vroegere borduurkoningin in de aanbieding kan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.