Boeken Creatief bezig zijn voor de vrouw

Boeken Creatief bezig zijn voor de vrouw
“Een vrouw verdient het zelf creatief bezig te kunnen zijn op momenten dat het haar uitkomt. Iedere vrouw heeft zo haar bezigheden en ze heeft er behoefte aan zo af en toe ‘ertussen uit te breken’ om iets voor haar zelf te gaan doen. Dat kan van alles zijn. Haken, breien, borduren, naaldsierkunst, bloemschikken, bezig zijn met kinderen. Het ontwerpen en maken van kleding, het huis verfraaien of werken met verf, papier, leer, klei, noem maar op.
Deze uitgebreide serie praktische boeken met duidelijke, bruikbare voorbeelden geeft daartoe de mogelijkheden aan. Deze serie is er speciaal voor de vrouw, die haar vrije tijd nuttig en creatief wil besteden.”

Mooi gezegd hè? Heb ik niet zelf verzonnen, maar staat op de zijflap van al deze boeken van Lekturama. Ze komen uit het midden van de tachtiger jaren en het valt best mee met de ‘gedateerdheid’ van de foto’s en het lettertype. Het zijn gewoon hele gedegen naslagwerken met een schat aan informatie. In onze tijd noemen ze dit soort boeken over één onderwerp allemaal ‘bijbels’, wat nergens op slaat, want bijbel betekent bibliotheek en dat is het nou ook weer niet. Maar als je die terminologie zou willen doorvoeren dan heb je hier een Creatief-Borduren-Bijbel, een Creatief-Breien-Bijbel, een Naaien-en-knippen-Bijbel. Maar nou ben ik misschien deze boeken teveel aan het pushen, wat helemaal niet hoeft. Ik hoef alleen maar een plaatje te laten zien en te zeggen dat het mooie en gedegen boeken zijn en dan ben ik weer klaar.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Dagje weg

Kamelen en Florentijns borduurwerk

Proeflapje Perzisch ajour

Boeken over babykleertjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen