Boeken door Jutta Lammèr

Boeken door Jutta Lammer
Jutta Lammèr was in de vorige eeuw kampioen in het maken van leuke doe-boekjes over een grote verscheidenheid van onderwerpen. Al een tijdje had ik de wens om zoveel mogelijk boeken van haar bij elkaar op één foto te zien. Het kleine boekje (met de mooie voorkant) “Weven op kleine weeframen” werd nu besteld, en voordat ik het op de post deed legde ik alle andere boeken die ik had opgespaard bij elkaar voor de foto. Niet op deze foto zijn haar bekende kruissteekboeken. Alleen de kleine doe-boekjes, met de uistraling van de zestiger en zeventiger jaren.
Ook de grote dikke boeken middenop zijn door haar geschreven. Ze was een deskundige op velerlei terrein.
Op één van de kleine boekjes vermeldt de uitgever dat er niet wordt gestreefd moeilijke, grote werkstukken te maken, maar eenvoudige en prettige dingen, die hun nut hebben en door hun vormgeving de moderne mens aanspreken.
Het groene dikke handwerkboek is een all round boek waar over vele onderwerpen gedegen en praktische informatie staat.
Dat geldt ook voor het witte dikke hobbyboek, maar dat heeft nog één vermeldenswaardig aspect: het is uitgegeven door Vroom & Dreesmann. In het jaar dat V&D failliet ging, legde ik middenop de foto. Ter herinnering aan good old times.
Al deze boekjes weerspiegelen een bepaalde tijd waarin er ook veel werd geknutseld, ontdekt en gespeeld met materiaal en vorm. Ik vond het leuk om ze allemaal bij elkaar te zien en nu zijn ze te koop!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Antieke theemuts

Kussentjes met Monstera bladeren

Twee tapisserie schilderijen melkmeisje Vermeer

Twee keer melkmeisje Vermeer

Boze buren balen van boom

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen