Boeken Kaartweven


Het kaartweven is een bijzondere bandweeftechniek waar geen weefgetouw voor nodig is, alleen een aantal vierkante stukjes karton waarin meestal vier gaatjes zitten. De grote charme van deze techniek zijn de vele patroon-mogelijkheden. Er ontstaan steeds nieuwe motieven en de weefster heeft het zelf in de hand om deze uit te zoeken, te verbinden, af te wisselen of te veranderen en zo iets nieuws en heel eigens te creëren.
Het kaartweven of bandweven staat weer volop in de belangstelling en het is moeilijk om genoeg oude boeken hierover te vinden. Daarom ook wat boeken uit het buitenland: Bänder, Gürtel, Borten en Die Kunst des Brettchenwebens en Brikvaevning.
Het kleine boekje Eenvoudig weven gaat voornamelijk over het stopweven en kaartweven.
Twee zeldzame oude boeken uit de serie boeken voor vrouwenhandwerk o.l.v. Elis Rogge: Kaartweven en Weven van smalle en breede banden.
En het fijne boekje Kleurig Kaartweven.

En als deze boeken misschien al weer gauw op zijn? Dan kan ik van harte de setjes van vier tijdschriften HzG aanbevelen, waar ik een paar dagen eerder over blogde. Handwerken zonder Grenzen heeft in de tachtiger jaren veel gepubliceerd over het toen ook populaire bandweven. Ik maakte setjes van steeds 4 tijdschriften met publicaties over deze internationale weefkunst.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Campanula parade

Handwerk bij Ikea (maar daar niet te koop)

Mappen om “Kreatief Kompleet” te zijn

Goede raad voor honingraat

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen