Boeken met Alphabets au point de croix

Bijna alle borduursters vinden die oude patronenboekjes prachtig, die oude boekjes boordevol sierlijke letters, monogrammen en aantrekkelijke herhaalmotieven. Ze werden vroeger gebruikt tot ze bijna helemaal versleten waren maar soms kom je ze nog wel eens tegen en dan worden ze graag ‘ingeslagen’. Er straalt nostalgie van de bladzijden en de patronen zijn nog steeds mooi en bruikbaar.

In onze tijd zijn veel Franse boeken verschenen die gebaseerd zijn op die oude boekjes van DMC en Alexandre en andere uitgevers. Die nieuwere uitgaven zijn nòg veel mooier dan de oude boekjes ooit waren, en de sierlijke letters en monogrammen zijn verwerkt in mooie projecten waar dan weer prachtige foto’s van zijn gemaakt.

Deze Franse boeken boordevol letters en monogrammen en ideeën voor toepassingen plaats ik in m’n shop. Het 1e en het 4e boek van deze collage zijn hetzelfde; er zit ongeveer 10 jaar tussen beide uitgaven, en dat geeft aan hoe populair deze boeken waren, dat ze na een tijdje nog weer een vernieuwde druk kregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.