Boeken met veel borduurpatronen voor kerst

Boeken met veel borduurpatronen voor kerst
Het is een beetje oubollig om te zeggen dat er ‘over de hele wereld kerst wordt gevierd’. Maar voor dit blogje wèl een goede binnenkomer. Want dan kan ik daarnà ook schrijven dat er over de hele wereld kerstversieringen worden aangebracht. Hoewel ik dat eigenlijk niet eens zeker weet. Nou, ik ben mezelf aan het vastpraten. Ik wou dus eigenlijk zeggen dat er in heel Europa (ik blijf nu maar even aan de voorzichtige kant) wordt geborduurd om de kerst nog wat meer te beleven. En die beleving kan dan al een flink eind van te voren beginnen, anders krijg je het borduurwerk niet meer klaar. Ik ben dus eigenlijk al aan de late kant met deze boeken, die ik het hele jaar bewaarde voor nu. Ik was ze misschien een beetje vergeten…Borduurwerkje kerst
Maar voor die oude boeken maakt het niks uit of ze een tijdje vergeten zijn: na een paar jaar zijn ze ineens weer prachtig en actueel! Ik heb me verbaasd over de tijdschriften uit Italië, die stampvol duidelijk afgedrukte borduurpatronen zitten. En de Scandinavische boeken zijn al tientallen jaren geliefd (ook door mensen die ze niet vergaten). Ze hebben een eigen charme: de kruissteekpatronen zijn ingetogen en vrolijk tegelijk, simpel en stijlvol. Gewoon mooi.

Stel je nou voor dat àlle patronen in deze boeken zouden worden nagemaakt. En dat in ieder borduurwerk een paar uur werk zit. Hoeveel uren borduurplezier zou hier dan in dit ene blogje op de foto liggen? Ik zou het niet weten, maar ik denk dat kerst dan al lang voorbij is. Daarom is het maar goed ook dat plaatjes-kijken in deze mooie oude boeken óók voldoening geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013