Boeken om ‘Beter te handwerken’ en om te pronken


Weer een partijtje nieuwe/oude  handwerkboeken!

De nieuwere boekjes zijn mooi uitgevoerd, helemaal volgens de luxe van onze tijd, zoals de haakboekjes met Grannysquares of met boerderijdieren of met minihondjes. De oudere boekjes zijn wat soberder, zoals het boekje werken met vilt, maar dat is dan juist weer leuk om die oude ideetjes weer opnieuw te maken.

Sommige boeken werden nadat ze waren uitverkocht geliefd en gezocht, zoals het boek met 1000 breipatronen. Van andere boeken verschenen er heel veel en die zijn dan ook een stuk minder duur, maar dan is het nog wel opmerkelijk dat ik zo’n boekje nù pas in m’n shop plaats, omdat ik het dus nu pas heb, zoals het boekje met Praktische tips bij knippen en naaien.

Sommige boeken sluiten goed aan bij onze tijd, zoals de boeken met patronen om zelf rokjes of droomjurken te maken. Andere boeken sloten veertig jaar geleden al aan bij de tijd, zoals het boekje om creatieve geschenken te maken. Maar de technieken die in zo’n boekje staan beschreven zijn steeds weer bruikbaar.

Zo is er over elk boek wel wat te zeggen, en hopelijk vind elk boek weer een weg naar iemand die het kan gebruiken, zoals het leuke boekje Beter Handwerken van de bekende Henriette Beukers. Of naar iemand  die een mooi boek wil kopen ‘voor de hebs’, zoals het fraaie boek les Jours Brodés. Dit boek laat met mooie foto’s zien wat in onze tijd weer populair is: veel verschillende steken uitproberen en er dan een pronkrollen van maken. Er zijn boeken om het ‘beter’ te leren, en boeken om te kunnen ‘pronken’ met je handwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.