Boeken om “Mooie dingen zelf te maken”

Nog steeds zijn er oude Nederlandse handwerkboeken die ik niet eerder in mijn shop had. Het zijn boeken om Mooie dingen zelf te maken, want dat doen we allemaal graag en die oude boeken zijn daarbij volop geliefd en bruikbaar. Het boekje met deze titel is onderdeel van de serie Stap voor stap Creatief, waar ik meerdere deeltjes van in m’n shop heb. En dan vind ik het leuk om daar dan na al die jaren nog eens een deel van te vinden wat ik nog niet eerder had.

Ook de quiltboeken Applicatiepatronen en Ruitjes en streepjes in quilts maken deel uit van een serie. Soms lukt het me om bijvoorbeeld vier of acht boeken die bij elkaar horen tegelijkertijd te laten zien in een blogje en daarna in m’n shop te zetten. Maar vaak komen die boeken binnen druppelen en dan zet ik ze in m’n shop (en laat ze eerst in zo’n collage zien) en dan wil ik later nog eens overzichten maken van boeken uit één serie.

Er zijn ook boeken die ik zelf al heel lang heb, zoals het leuke boekje met Allerhande Borduurideeën, en het boekje Randen. Die had ik al van vóór dat ik met bloggen begon (want ik was altijd al een handwerkboeken-liefhebber). Maar dan zet ik ze pas in m’n shop als ik nog een ander exemplaar heb gevonden, want ik wil graag m’n eigen collectie ook compleet houden. Dat hebben handwerkboeken-liefhebbers nou eenmaal….

Soms ligt een boek lange tijd op een stapel omdat ik er nog eens over wilde bloggen. Het boek Merklapmotieven nieuwe stijl is zo’n boek. In de tachtiger en negentiger jaren kwam er een golf van merklap-patronen die werden gepubliceerd in de damesbladen en de handwerkbladen. Allerlei eigentijdse borduurpatronen werden ontworpen en daarmee werden merklappen samengesteld die toen echt vernieuwend waren.
Nu heb ik dan toch (een beetje) geblogd over dit leuke boek, en staat het ook in deze collage en in m’n shop want het moet natuurlijk niet tè lang op die stapel blijven liggen.

Dan zijn er nog de mooie kijk- en inspiratie-boeken zoals het dmc-boek over Kruissteekborduren, met veel aansprekende patronen.
En er zijn de nieuwe boeken, zoals Sjaals haken, die aanvankelijk buiten mijn zoekgebied vielen want eerst wilde ik alleen oude boeken. Maar die nieuwe boeken zijn ook zo mooi….

Zo ben ik nog steeds niet aan het eind gekomen van het verzamelen en aanbieden van alles wat er is uitgegeven op handwerkgebied.
Nu deze twaalf boeken er weer bij in m’n shop. Kreatief met Katmotieven, Kloskant, Knopen voor Sieraden en Blokken en motieven breien: volop  diversiteit en aanwijzingen om Mooie dingen zelf te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.