Boeken op de post

De werkelijkheid achterhaalt mij soms. Dan heb ik een idee voor een foto maar dan wordt soms een boek al besteld voordat ik het idee heb uitgevoerd. In dit blogje twee voorbeelden.
In Lille bezochten we de kathedraal van Notre Dame de la Treille, ook bekend als de kathedraal van Rijsel. De buitenkant is van grijs marmer wat wel op beton lijkt. Maar het blijkt dat het marmer licht doorlaat en dat zorgt binnen voor een bijzondere bruinroze lichtinval. Deze neogotische kathedraal werd pas in 1999 voltooid en dat verklaart het unieke vrij moderne interieur.

Ik vond de lange gekleurde stoffen banen die vanuit de hoogte langs de zuilen omlaag hingen opvallend en maakte een paar foto’s. Ik dacht aan het boek Rose Windows for Quilters, wat ik vlak voor ons weekend-weg in mijn shop had geplaatst. Daar wilde ik bij thuiskomst nog naar verwijzen, bij deze foto’s. Maar het werd al besteld, en ging vandaag op de post. Toch mooi om de foto’s van de kathedraal hier nog te tonen.

Iets soortgelijks bij de boeken De handwerken op het eiland Marken. De vogeltjes van de voorkant van de eerste druk van dit boek had ik al eens geborduurd, en juist dit weekend op m’n blog laten zien, in een gek lijstje. Ook de poppetjes uit dit boek had ik al eens geborduurd. Nu ben ik bezig met wat randjes waarvan de patronen in dit boek staan. Met de bedoeling om als ze af zijn hier te laten zien, samen met de derde druk van dit boek. Maar juist dit weekend werd het oudere exemplaar besteld. Ik wou de twee boeken graag nog even samen laten zien, dus dan maar terwijl de randjes nog niet klaar zijn, want het oudere exemplaar ging vandaag op de post. Het nieuwere exemplaar stond nog niet op m’n shop: dat heb ik nu gedaan! Het is het bekende boek De handwerken op het eiland Marken, waarschijnlijk de eerste studie die gedaan werd naar dit handwerk. In de latere druk staan meer kleurenfoto’s dan in de eerste druk, maar de vogeltjes op de voorkant en de poppetjes op de eerste bladzijde zijn verdwenen.

Zo is m’n blog en m’n shop altijd in beweging. Ik vind het leuk om actuele foto’s bij nieuw toegevoegde boeken te plaatsen, maar soms lukt dat niet. De werkelijkheid is ook altijd in beweging. En de clou van dit verhaal is dat handwerkers soms iets willen vàstleggen wat ze gezien hebben, zoals de ramen van een kathedraal of gewoon een paar oude randjes.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken Patchwork en Appliqueren

Kerstkrans en kerstkleedje

Macramé in Het nieuwe handwerkboek

Groene strookjes

Reacties

  1. Dank je voor deze uitleg! Ik had altijd ergens het idee om dat groene boekje over Marken te kopen, niet wetende dat ik het al jaren in die andere versie heb…
    Mooie foto’s van de kerk trouwens, vooral die in silhouet!

    • Margriet Hof zegt:

      Wat grappig dat dit blogje je de aanschaf van het groene boekje over Marken bespaart! Voor liefhebbers van de eerste druk is het natuurlijk leuk om dat te hebben, maar de latere uitgave is net zo mooi en er staan mooiere foto’s in.

  2. Mooie foto’s laat je zien. En weer heel inspirerend allemaal.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen