Boeken over Amish Quilts

Op belangrijke momenten in het leven kun je een quilt maken. Om de belangrijkheid van het moment te ondersteunen.
Tijdens enerverende periodes in je leven kun je ook een quilt maken. Om de gebeurtenissen te verwerken.
Ik heb dat ook altijd graag willen doen: een quiltje maken. Om weg te geven, of om tot rust te komen, of om gedachten te ordenen. Dan maak je gewoon een quiltje. Een quiltje op je levensweg.

De groep mensen die hierin het meest bedreven is zijn de Mennonieten en de Amish. Zij hebben hun eigen levens èn de wereld verrijkt met ongelooflijk prachtige en krachtige quilts. En ze hebben denk ik wel miljoenen mensen geïnspireerd met hun fantastische uitdrukkingen van zowel dagelijkse als bijzondere situaties.
Rachel Pellman heeft denk ik de mooiste en de meeste boeken  geschreven om het erfgoed van de Mennonieten toegankelijk te maken voor de rest van de wereld. Deze boeken werden ook vertaald, en als illustratie hiervan heb ik in deze collage een Engels boek: Small Amish Quilt Patterns. Een Duits boek: Tips für Quilter. En een Nederlands boek: Patronen voor Amish Quilts.

 

Het Nederlandse boek had ik eerder ook in m’n shop en degene die het bestelde schreef dat ze eigenlijk alleen nog maar Amish quilts wil maken. Ik schreef terug dat ik me daar helemaal in herkende! Ik heb zo’n zin om weer een quiltje te maken. Een quiltje waarin ik wat wil uitdrukken over mijn levensweg.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oud-en-Nieuw give away oude borduurpatronen

Blauw patchwork laken

Blauw patchwork laken

Pauw

Blauwe kaarten en kussentje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen