Boeken over Kalligrafie afgeprijsd

Boeken over Papierknippen hebben nog een handwerk-connectie: vanwege de essentiële schaar.
Boeken over Kralen rijgen ook: daar wordt een essentiële draad gebruikt.
Maar boeken over Kalligrafie horen eigenlijk niet thuis in mijn handwerk-webshop.
Ik kan er natuurlijk wel een draai aan geven, zoals dat het oefening vergt om je handen zodanig te sturen om een mooi resultaat te krijgen (net als met handwerk dus), maar dat was niet de reden waarom deze boeken toch een plaatsje kregen in mijn shop. De echte reden was dat ik Kalligrafie zèlf zo mooi vond. Als tiener leerde ik het mezelf aan door uit een boekje de oefeningen na te doen en misschien is toen ook wel de liefde voor handwerk- en instructieboeken ontstaan. Een boek kan je zò veel verder helpen! Een boek kan goede en gedegen informatie aanreiken waardoor je prima een techniek zelf kunt aanleren.

Later ontdekte ik in mijn bezig-zijn met handwerkboeken dat die oude boeken van vroeger nog zo prima bruikbaar zijn en vaak zelfs beter (of goedkoper) zijn dan de nieuwe boeken die natuurlijk ook blijven verschijnen. Oude boeken, uit de tijd dat een boek nog iets bijzonders was, geschreven door deskundigen, mooi uitgegeven en met veel bruikbare informatie: daar zag ik het nut van en daar begon ik steeds meer plezier in te hebben!

En zo kregen deze Kalligrafie-boeken ook een bescheiden plekje in m’n shop. Maar nu is die shop zo groot geworden dat ik besloot om de boeken die niet echt over handwerk gaan (en ook niet zijdelings, via gebruik van draad of schaar… ) in de aanbieding te doen. Dus nu kun je deze boeken bij mij kopen voor de helft van de prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.