Boeken over mode


Terugkijkend op een aantal eeuwen mode-geschiedenis kunnen we makkelijk de grote lijnen waarnemen, en de voortdurende wisselingen in allerlei belijningen. Maar in de tijd dat de mode ontstond en gedragen werd gingen die veranderingen langzaam en vloeiend. De interessantste boeken over mode-geschiedenis zijn de boeken die de invloed van de tijd en de politiek betrekken bij waaròm bepaalde mode ontstond. Er zijn heel wat boeken verschenen over de mode-geschiedenis. Sommige beperken zich tot één periode, zoals het boek Kleding en Mode in kleur 1550-1760. Uit dit boek komende illustraties hierboven.
De Kostuumgids van Elsevier is zo’n groot overzichtswerk; het behandelt de Westerse kledingstijlen van de Vroege Middeleeuwen tot heden.
En er zijn ook boeken die een wijdere scope hebben, zoals de Cantecleer Kostuumgeschiedenis, die begint bij de Grieken en Romeinen. Vaak zijn oude beelden en fresco’s een goede bron geweest om ons beeld van de kleding uit die tijd te kunnen vormen.
En er zijn ook (wetenschappelijke) boekjes die specifiek ingaan op een bepaalde archeologische vondst, die veel informatie geeft over een vroegere tijd.
Een aantal interssante boekjes over de geschiedenis van kleding plaats ik in m’n shop.
Enne… nu ik er in onze tijd op kan terugkijken, op die mode van toen, ben ik wel blij dat het nu niet meer zo is. Die gewaden waren mooi om te zien, maar comfort is toch ook wel wat waard.

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.