Boeken over poppen en beestjes om zelf te maken

Da’s het voorrecht van een popje of knuffeltje: die kan gewoon ergens liggen luieren! Op een berg snoeiafval of waar je hem maar neerzet of legt: staat altijd gezellig!
Maar het voorrecht van een echt mèns is dan weer: wij kunnen zèlf doen en maken wat we willen! Nou ja, niet altijd natuurlijk. Want nu had ik het plan opgevat om even lekker in m’n tuintje die berg snoeiafval op te ruimen, maar de bladblazers-maffia ging weer bezig en dan is het minder fijn buiten. Dan wacht ik liever tot het wat rustiger is.

Maar toch: het is een voorrecht (van een mens) om iets te kunnen maken, en veel mensen vinden voldoening in het maken van poppen of knuffelbeestjes. Ik kreeg net een vraag van iemand die al eerder wat poppenboeken bij me kocht. Om haar nog wat meer keus te geven zet ik nog wat boeken over deze hobby in m’n shop. Knuffelbeestjes zelf breien en haken en het boek De mooiste poppen maken zijn van de zelfde Duitse auteur. Het boek Grappige poppen en beesten bevat heel veel patronen. Het boek Poppen zelf maken is mooi uitgewerkt en met levensechte resultaten. Het boek 40 vrolijke poppen biedt ook veel inspiratie.
En als zo’n popje of knuffelbeestje dan af is: ergens neerzetten of leggen of er een kind mee laten spelen. Of zèlf misschien!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakt klein kussentje

Leerboek handwerken van wol

Beertje Paddington met zuurstok

Patronen in oude Ariadnes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen