Boeken Patchwork Plannen

Je hebt een paar leuke stofjes, je bruist van de zin om daar iets mee te maken, maar je aarzelt. Want hoe komt het er straks uit te zien? Daar zijn in onze tijd wel websites voor, maar je hebt niet altijd zin om achter een beeldscherm te zitten. En in patchwork zijn tòch al duizenden ideeën en als die dan ook nog eens over een scherm scrollen, dan gaat het je helemaal duizelen.

Vroeger (en nu nog steeds natuurlijk) waren daar boeken voor. Vooral in de tachtiger en negentiger jaren verschenen veel Amerikaanse boeken over patchwork en vaak waren die samengesteld rond een bepaald thema, zoals log cabin-quilts of flying-geese-quilts. Maar er verschenen ook veel boeken die een overzicht gaven van hoe een quilt eruit kan gaan zien wanneer je die opbouwt met herhalende blokken. Dat zijn nu nog steeds waardevolle werken. Vooral Jinny Beyer was er goed in om enorme hoeveelheden blokken te verzamelen en dan een boek samen te stellen wat een overzicht geeft van al die blokken-mogelijkheden. In deze collage zijn drie boeken door haar samengesteld: Patchwork Portfolio, Soft-edge Piecing en The Quilter’s Album of Blocks and Borders.

Ook de andere boeken zijn nog steeds, na tientallen jaren, mooi om te gebruiken. Met zo’n boek op schoot, en je lapjes in de buurt, en dan met zo’n blokken-overzicht bedenken hoe jouw quilt eruit zou kunnen zien. Deze boeken zijn echte ‘Patchwork Planners’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.