Boeken uit de serie Time Life

Halverwege de jaren zeventig verschenen bij uitgeverij Time Life een Handwerkserie die nog steeds heel mooi is. Zowel om tegenaan te kijken, als vanwege de inhoud. Op deskundige wijze wordt een veelheid van technieken besproken. Ook wordt er veel over de geschiedenis van de mode verteld. Enkele titels uit deze serie: Verfijnde kleding, Traditionele voorkeur, De klassieke technieken, Decoratieve technieken, Het persoonlijk accent, Eigen ontwerp, Boetiekkleding, Het kleermaken, Nieuwe materialen, en Exotische stijlen

Degenen die al een paar delen hebben, willen vaak graag de hele serie compleet hebben, en degenen die deze serie nog niet kennen zullen verrast zijn over de inhoud. Bij een eerder blogje over deze serie schreef ik: van veel boeken is het maar goed dat ze vroeger al zijn verschenen, want in onze tijd zullen die niet meer zo gauw voor een groter publiek gemaakt kunnen worden; ze zouden dan veel te duur worden. Dus deze serie met veel informatie over alle aspecten van de mode van de vorige eeuw ìs er al! En nu ook nog in de aanbieding: alle delen uit deze serie voor de helft van de prijs.

2 gedachten over “Boeken uit de serie Time Life”

  1. Ik had een aantal dubbel, en iemand reageerde zó enthousiast op de buitenkant dat ze ze meenam en in haar huiskamer stonden als decoratie… Zij reageerde dus juist op de vormgeving. Time Life had ook zo’n fotografieserie, wordt ook weer gezocht.

    1. Leuk hè, hoe al die oude boeken weer worden gewaardeerd! Het mooie van deze boeken is de inhoud èn het uiterlijk: allebei mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.