Boeken Wild van Quilt

De stofjes en de schoonheid van patronen, de expressie-mogelijkheden en de uitdagingen, de resultaten en de rages: al die aspecten maakten dat veel patchworkers ‘Wild van Quilt’ werden. Er waren altijd al talloze mogelijkheden door de fascinerende oude patronen, en in onze tijd kwamen daar nog eens duizelingwekkend veel mogelijkheden bij. En natuurlijk ook veel boeken. Dat zijn niet alleen herdrukken van oude klassiekers, zoals het Handboek Patchwork & Quilt, wat de basis uitlegt. Maar ook boeken met allerlei aspecten van het quilt-gebeuren die ook de moeite waard zijn van een eigen boek.

Zo verscheen er een apart boek over Documenting your quilted treasures. Dat schijnt een geliefd en ook al weer zeldzaam boek te zijn.
En er was een boek over Quilting Together, over het maken van een groepsquilt, waar velen waarschijnlijk erg naar verlangen.
De kunst van het Quilten is één van die eigentijdse boeken die je gelijk de quiltwereld binnenzuigen wanneer je de pagina’s bekijkt.
En dan is er Dear Jane: 225 verschillende patronen voor quiltblokjes, gebaseerd op een quilt uit 1863. Velen gingen al de uitdaging aan om die quilt na te maken, met gebruikmaking van deze oude patronen.

Het boek Dutch Quilts in beeld is een pleidooi voor vrijheid van materiaal en techniek binnen de enige eisen die essentieel zijn voor quilts: gelaagdheid en verbonden zijn.
Het boek inventariseert wat er door ontwerpers en kunstenaars wordt gemaakt.
het zoekt naar nieuwe grenzen, wil grenzen verleggen. Dit boek geeft een gevarieerd beeld van hedendaagse Nederlandse quilts, die net als de Oudnederlandse quilts uitmunten in harmonie en perfectie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.