Boekjes Kralenwerk

Werken, of eigenlijk spelen met kralen werd en wordt in iedere cultuur al eeuwenlang gedaan. Er is altijd grote bekoring uitgegaan van kostbare kralen, die gemaakt werden van parels of goud, maar ook minder dure materialen zijn volop benut en aantrekkelijk. Er werden kralen gemaakt van hout, glas, keramiek, plastik, bot en vast nog wel wat meer. Van oudsher ontwikkelden mensen een enorme fantasie in het variëren met vormen, kleuren en toepassingen. Sieraden waren – en zijn nog steeds – het symbool van welstand, vriendschap, goede smaak en creativiteit. Sieraden versieren het leven èn ze versieren mensen!

Veel creatieve mensen hebben nog wel wat kralen in huis waar ze ‘ooit-nog-eens-wat-mee-zou-willen-doen’. Waarom niet nu? Deze boekjes kunnen een goede stimulans zijn. Ze werden geschreven in een tijd dat nieuwe materialen ook weer nieuwe technieken mogelijk maakten en die nieuwe technieken leidden tot nòg meer fantasie en vrolijkheid.
Kralen zijn nooit ouderwets en geven in elke tijd speel-plezier. Misschien leuk om die pot met kralen nog eens te pakken, boekje erbij, en dan zelf iets maken. En als je niks om je hals wilt hangen, dan is zo’n kralenboompje misschien een nieuwe uitdaging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.