Boekjes om poppen en (knuffel)beestjes te maken

zoeken & archief

In het ‘voorwoord’ van één van deze hobbyboekjes om zelf popjes of knuffelbeesten te maken wordt ‘verwoord’ dat poppen en popjes onmisbare objecten zijn bij de ontwikkeling. Volwassenen die terugkijken op hun jeugd en soms met enige trots beweren dat ze vroeger nooit met poppen hebben gespeeld, missen een waardevolle herinnering. Het is wel mogelijk dat zij niets moesten hebben van de prachtig aangeklede poppen uit de winkel, die alleen maar mooi, stil en levenloos voor zich uit konden staren. Maar alle kinderen, meisjes en jongens, hebben poppen nodig bij hun verkenningen van de wereld om hen heen.

Ieder voorwerp, ook poppen en knuffelbeesten, kan door een kind tot leven worden gebracht, eenvoudig door er tegen te praten. Het kind geeft het voorwerp een rol. En het spel heeft een functie.

Daar zijn natuurlijk boeken vol over geschreven, en ik hou het hier alleen bij een kort voorwoord. Om acht leuke kleine boekjes te presenteren die gaan over popjes en beestjes om zelf te maken. In het voorwoord in een ander boekje uit deze serie schrijft de bekende Marianne Perlot: “Ik zou alle poppenmaaksters willen zeggen: probeer het eens! Het is echt niet moeilijk en je voegt een hele nieuwe dimensie aan je hobby toe!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013