Oud boerderijtje in een grote stad

Boerderij in Hoogland
Beetje fantaseren mag wel: hoe zou het zijn om in zo’n boerderijtje te wonen?
Maar als dat  waarschijnlijk niet te realiseren is, dan is erlangs fietsen ook leuk. Ik was bij m’n zus op bezoek en het was prachtig weer en ik zei dat ik zo’n zin had om eens bij haar in de buurt rond te fietsen. Dat had ik nog nooit gedaan en ik wilde graag een sentimental journey maken. Want in de stad waar zij nu woont, heb ik vroeger ook een paar jaar gewoond. Toen was ik 19 en woonde ik op kamers boerderijtje Hooglanden alles was nieuw en spannend. Ook op bezoek gaan bij andere studenten was heel leuk en opwindend. Met een groepje gingen we vaak op bezoek bij een paar mede-studenten die met elkaar in een boerderijtje woonden. Dat was in een dorpje iets verderop. Het was een behoorlijk lange fietstocht, maar we kregen daar lekker eten en we vonden het reuze! Goede herinneringen dus.

Op een keer waren we weer in dat boerderijtje en werd er gepraat over de bouwplannen in de omgeving: “Het gaat hier hélemaal vol gebouwd worden!” Geschrokken keken we om ons heen: al die weilanden, alles volgebouwd? Alleen het boerderijtje mocht blijven staan. Nu woont mijn zus in één van die uitbreidingswijken van de grote stad. Inderdaad, het dorpje is opgeslokt door de stad en overal staan huizen. Zullen we er eens langsfietsen? Die opmerking van meer dan 35 jaar geleden is altijd in m’n hoofd blijven hangen. Zou het boerderijtje er nog zijn?

We fietsten dus gewoon in de richting van de kerk en toen stapten we hier af. Het is dus echt wel lang geleden, maar het zou kunnen dat het hier was, waar ik als 19-jarige naar binnen mocht. In mijn herinnering stond het naast de kerk, dus hier was het denk ik wel. Gelukkig maar: temidden van de nieuwbouw staat nog dit mooie oude boerderijtje!
We fietsten door, en even later vond ik nog een geborduurde versie.
Maken jullie ook wel eens een sentimental journey langs plaatsen of huizen waar je goede herinneringen aan hebt? Of ben ik de enige die opmerkingen van 35 jaar geleden nog eens wil controleren?

Geborduurd boerderijtje

2 reacties op “Oud boerderijtje in een grote stad”

 1. betsy van den dool

  Wat leuk Margriet, om dit boerderijtje te zien.
  Ik heb het,samen met nog een ander patroontje (ik meen, dat er 4 verschillende waren)
  geborduurd en ze hangen nog steeds bij mijn 96 jarige moeder in de kamer.
  Ik denk dat ik ook de patronen nog heb.
  groeten, Betsy

  1. Hallo Betsy, net als de echte oude boerderijen zijn ook die schilderijtjes na al die jaren nog steeds mooi om te zien. Ik vond het altijd al hele mooie ontwerpen (ik denk dat ze in de Libelle stonden) en nu vind ik die schilderijtjes ook erg mooi. Leuk dat jij ze ook borduurde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013