Boereneschpad

In het afwisselende buitengebied van Gelselaar en Geesteren (in de Achterhoek) maakten we een lange wandeling over het Boereneschpad. Hooggelegen essen zijn omgeven door beekdalen en broeklanden. We liepen langs akkers en over eeuwenoude hessenwegen en genoten volop. Onderweg hadden we het erover dat de eerste lentewandeling elk jaar weer zo’n indruk maakt. Het ontluikende groen, de bruisende bloesem, de blauwe lucht, het warme zonnetje: het is heerlijk dat het er allemaal weer is!

De wandeling eindigde bij Erve Brooks. Dit is een oude Saksische boerderij, nu een museumboerderij. Lekker zitten na bijna 10 kilometer lopen. Vanaf ons tafeltje op de binnenplaats keek ik naar de gordijntjes achter de boerderij-ramen. Ik maakte een foto die misschien nog eens van pas komt bij een blogje over de Durable-haakboekjes. Achter zulke ramen hòren gewoon gehaakte gordijntjes!

Het afrekenen mocht binnen, en zo konden we nog even rondkijken in de museum-boerderij. Ik zag een Biedermeier-borduurwerk hangen in de entourage zoals dat vroeger was. Kast (met kaststel), klok (met kleedje), tegeltjes, houten plafond en lambrizering en dan dat borduurwerk: zò hing en stond dat vroeger!
Dit was wel een heel mooie wandeling: niet alleen de wandeling gaf toegang tot een beleving van hoe het leven hier vroeger was (wandelend over oude hessenwegen), maar ook het begin- en eindpunt bij die boerderij. Een aanrader voor als je van wandelen houdt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Wandeling met de oude buurvrouw

Lief, mooi, puur

Gehaakte kleedjes (zijn niet alleen rond)

Vier tijdschriften Hardanger

Comments

  1. HANNIE GAMLIELI zegt:

    MARGRIET,FANTASTISCHE FOTO’S,VOORAL DIE BOERDERIJ.PRACHTIG IS HET WERK MET DE TULPEN.MAAKTE METEEN EEN COPY. GROETEN HANNIE,

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen