Bomen bloeien

De oude kastanjeboom (één wijk verderop) bloeit volop! Speciaal om deze boom te zien voerde de wijk-wandeling een paar keer langs deze prachtige boom. De boom was er eerder als de wijk, en in het ontwerp werd rekening gehouden met deze boom. De huizen zijn eromheen gebouwd. De huizen links op de foto waren niet in het ontwerp voorzien maar werden er later ingepropt. Zoals het wel vaker gaat.

Ook de Blauwe regen heeft volop gebloeid en is nu bezig om de bloemetjes te laten vallen. Met één armzwaai kun je een hele lading bij elkaar vegen en meenemen. Dat deed ik want ik vroeg me af of ik de gedroogde bloemetjes kan gebruiken als kussenvulling. Ik denk het niet, maar wou het toch even proberen.
Terwijl ze liggen te drogen legde ik er een zakdoek-hoesje op. Afgevallen bloesem oprapen of bloemen borduren komt eigenlijk op hetzelfde neer: je wilt die pracht nog even vasthouden.

1 reactie op “Bomen bloeien”

  1. Bij ons in het dorp staan ook een aantal van deze prachtige kastanjebomen. Elke keer genieten als we daar langswandelen. Wat een leuk zakdoekhoesje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013