Bonte zandloper

Een reuze leuke manier om vierkante lapjes ‘op te maken’ is door het maken van een zandloper-quiltje. Ik had nog een hele stapel vierkante lapjes over van eerdere lappendekens, en ik ging er eens wat mee experimenteren. Ik sneed ieder lapje twee keer diagonaal doormidden en ging schuiven met de ontstane driehoeken. Ik wilde een bont geheel (en dat werd het natuurlijk al gauw, met zulke bonte lapjes), maar ik wilde óók iets van harmonie. Dat laatste bereikte ik door de regelmaat waarin de lapjes gelegd werden. Ieder blok is namelijk met telkens dezelfde vier driehoeken opgebouwd en daarna zijn ze in een strakke lijn gelegd. Bont en toch harmonieus!
Bij zo’n bont quiltje is de rand wel heel belangrijk! Deze moet het geheel samenbinden.

Deze foto’s zijn uit 2008. Wat een tijd geleden alweer. Tot nu toe heb ik bij iedere bestelling die ik beantwoordde aan het eind van het mailtje geschreven: “Veel handwerkplezier in het nieuwe jaar!” Als iemand een borduur-boek had besteld, dan maakte ik ervan: “Veel borduurplezier in het nieuwe jaar”, en bij haakboeken was het natuurlijk “Veel haakplezier in het nieuwe jaar.” Misschien tijd om daar nu mee op te houden, want we zijn inmiddels al wel weer gewend aan dat ‘nieuwe jaar’.

Bestellingen voor quiltboeken zijn er nog niet geweest, maar uiteraard zou ik dan geschreven hebben: “Veel patchworkplezier in het nieuwe jaar!” Maar dat kan ik de quiltsters onder mijn bloglezers ook zò wel toewensen! Zelf had ik heel veel ‘patchworkplezier’ vroeger bij het maken van dit quiltje, en nu ik de foto weer zie krijg ik zin om weer eens zo’n ‘Zandloperquiltje te maken’.

En eigenlijk zou ik ìedere eerste week van januari wel zo’n Zandloper-quiltje willen maken! Waarom heb ik dàt eigenlijk niet gedaan al die afgelopen jaren?
Met de lapjes van het afgelopen jaar, en mezelf er dan aan herinneren dat de tijd verder gaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.