Borduren en haken op de bank

Kleden over de bank

Gisteren was er een ontmoetingsdag voor borduursters en daar sprak ik veel vrouwen die dezelfde passie voor handwerken hebben. Wat was het leuk om elkaar te ontmoeten en te praten over onze hobby. We lieten elkaar onze geborduurde randjes zien (de mijne komt morgen op mijn blog), we praatten over steekjes en kleuren en het afhechten van draadjes: allemaal onderwerpen die borduursters leuk vinden om met elkaar uit te wisselen.

Het is nu december en dat is ook de tijd van ‘terugblikken’. Het afgelopen jaar zijn een paar handwerkhobby’s heel populair geworden, met name breien, haken en borduren. Die dingen deed ik altijd al, getuige deze foto, want het is een foto van vorig jaar, vóórdat de haak-maar-aan en borduur-maar-voort hypes op kwamen zetten. Ik vind het erg leuk om deze hobby’s nu met zoveel anderen te kunnen delen. Dat kan op ontmoetingsdagen, breicafé’s, en ook via blogs. Bij deze: welkom aan nieuwe bezoekers die mijn blog sinds kort bezoeken. Misschien ook vrouwen die ik gister ontmoette, want ik deelde ook weer wat visitekaartjes uit.

Nog iets wat me opviel van gisteren op die borduurmiddag: heel veel vrouwen vertelden dat ze ’s avonds wel een paar uur op de bank zitten te borduren. Dat verklaart dat sommigen zòveel mooie dingen klaarkrijgen. Tenslotte: dit is dus een foto van mìjn bank! Niet altijd zo overladen met kleden als toen ik vorig jaar deze foto maakte. Maar wel de bank waarop de randenlap is geborduurd die ik morgen laat zien. Vandaag even uitrusten (daar is de bank en de zondag ook voor!)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Flower fairy braam

Randen lap

Kussentje in Xanten

Gehaakt kussen op oude lappendeken

Fijne dagen gewenst

Reacties

 1. Dag Margriet,

  wat een mooie combinatie alweer. Ik ben onder de indruk van de kleuren van de tweede van rechts. Die gaan perfect bij elkaar. die tinten van roze-groen-paars komen bij mij ook veel aan bod.

  Je zwarte grannydeken hoort ook bij mijn favorieten; Als ik meer tijd had, begon ik zeker eraan.

  Ja, net zoals jij , heb ik ook altijd al van handwerken gehouden, ik ben verliefd op wol en kleuren geworden op mijn zevende en het is nooit meer over gegaan.

  Prettige zondag nog

  Brigitte

  • Margriet zegt:

   Hoi Brigitte,
   Ja: “verliefd op wol en kleuren”, zo was het ook bij mij! Ook op m’n zevende!
   Bedankt voor je reactie en dat kleed met roze-groen-paars laat ik nog een keer helemaal zien. Dat was ook al zo’n leuk kleed om mee bezig te zijn. Gelukkig maar dat die wol-en-kleuren-liefde nooit meer overging!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen