Borduren in platsteek

Kussen geborduurd met fruit
De merels en ik doen een wedstrijdje wie het eerst de aardbeitjes in mijn tuin heeft opgegeten. Ik ben vast besloten om te winnen. Maar toch is het lastig om te winnen, want de merels spelen vals. Ze wachten niet eens tot de aardbeitjes mooi rood zijn. Dus nu word ik ook gedwongen om de aardbeitjes al te plukken voordat ze helemaal rijp zijn. Ik vind het dus een waardeloze wedstrijd. En ik ben nog nìet zo ver dat ik zeg: “ach, laat ook maar.” Nee, die merels moeten van m’n aardbeitjes afblijven. Vind ik. Maar de merels niet.Boek leuke borduurmotieven in kleur
Het is dus helemaal geen wedstrijdje, maar gewoon ruzie!

Van een onafgewerkt handwerkje maakte ik lang geleden dit kussen. In platsteek heeft iemand kleurig fruit en groente geborduurd. De kruissteek is makkelijker en zie je veel vaker, maar met de platsteek kunnen ook mooie effecten worden bereikt. In het aantrekkelijke boekje “Leuke borduurmotieven in kleur” staan wel 50 van dit soort voorbeelden met duidelijke werktekeningen. Kruissteek-borduursters aarzelen misschien om eens wat anders dan de kruissteek te proberen, maar als je de resultaten ziet kan het toch aantrekkelijk zijn om de platsteek eens te proberen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Linnen cirkelrok met geborduurde rand

Linnen rok met geborduurde rand

Granny square deken langs de IJssel

Breien met Noorse wol

Een paar Noorse handwerkboeken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen