Borduren in rood en blauw


M’n mand met borduurwerkjes haalde ik helemaal leeg en keek eens wat er allemaal inzat. Ik legde alles op tafel en vond nog wat dingetjes die nog niet af zijn. Soms gaat het alleen om het plezier van het borduren en het zoeken naar een leuk patroon bij een restje borduurstof. Daar kan dan precies een randje op, maar wat doe je er dan mee als het af is? Bij mij belanden die randjes in de grote borduurmand. En bij anderen?

Borduren in rood en blauw en zwart heeft me altijd aangesproken. De patroontjes haal ik overal vandaan; net wat ik tegenkom. Eén van de mooiste boeken die ik met plezier doorblader als ik weer eens wat zoek is Het grote borduurboek van Burda. Daar staat van alles in op borduurgebied (Florentijns, Hardanger, Assisi, Kelim, Witborduren, Ajour, Geborduurde kant etc.). En ook veel mooie patronen in rood-en-zwart of blauw-en-rood. Het boek ligt midden links opengeslagen op de foto, en in m’n shop vind je nog meer afbeeldingen. Hier blogde ik al eerder over dit mooie boek. Het was al een tijdje uitverkocht, maar ik heb weer een exemplaar gevonden voor een andere liefhebber. En ook een Duits exemplaar van dit klassieke en aantrekkelijke Burda Stick Lehrbuch.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurpatronen Beatrix Potter

Het grote kruissteekboek

Geen witte kerst

Lampepoetsersgras

Reacties

  1. Ja, Margriet, dit is een inspirerend boek, zowel voor kleine als grotere werkstukken.
    Ik heb er al heel wat uitgemaakt.

    Zo’n oud borduurboek en nog steeds te gebruiken.
    Een handwerkgroet uit Emmen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen