Borduren met lint: Ribbon Embroidery

Er zijn veel verschillende borduursteken, en die worden meestal uitgevoerd met borduurgaren. Maar het kan ook met lint! Dat geeft op een eenvoudige en snelle manier een leuk reliëf-resultaat. Vooral geborduurde roosjes die zo kunnen worden gemaakt kunnen een leuk effect geven.
Er zijn ook allerlei combinatie-mogelijkheden, waarbij het lint wordt vastgezet met garen, of waarbij de lint-effecten worden versterkt door geborduurde lijntjes of kruissteekjes. In het Nederlands weet ik maar van één boek die deze technieken beschrijven en dat is Borduren met Lint. Maar op de Amerikaanse markt verschenen meer uitgaven en dat zijn meestal dunne boekjes die de techniek van Ribbon Embroidery beschrijven en een paar aantrekkelijke voorbeelden geven. De boeken Embellishing with Silk Ribbon Embroidery en Ribbon Embroidery zijn dan wel weer wat dikkere boeken.
Hieronder een voorbeeld op een klein lapje. als je dat ziet dan denk je: het is eigenlijk vooral een kwestie van het juiste lint, en een beetje durf om eens wat anders te proberen. Mooi om te zien en leuk om te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.