Borduren op bedrukte ondergrond

Borduren op een voorbedrukte ondergrond kan veel toevoegen aan het eindresultaat. De foto hierboven is van een bekend werkstuk, uitgegeven door Handwerken zonder Grenzen. Abonnees kregen in die tijd een bijbehorend materiaalpakket, maar niet iedereen had dan ook zin om dat te gebruiken. Zodoende zijn sommige van die beschilderde lappen nu gaan zwerven en kom ik ze af en toe tegen. Ik plaats nu een paar exemplaren van dat lucht-en-gras-linnen in m’n shop. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor iets heel anders, en dan ontdekken dat het leuk is om eens iets te maken waarbij die kleuren voor een goede ondergrond zorgen.
Ook het bijna-klare borduurwerk plaats ik in m’n shop. Dat is vast leuk voor iemand die vroeger (als abonnee van HzG) gedacht heeft dat ze dat ‘nog wel eens’ zou willen maken. Nu een geschikte kans, waarbij je alleen nog maar wat ramen hoeft in te vullen.
Eerder blogde ik over deze Embroidery-magic mogelijkheid en een exemplaar van het boek Embroidery on patterned fabric, wat ik toen liet zien heb ik nu ook weer in m’n shop.
En voor vandaag vond ik het leuk om deze borduurmogelijkheid nog eens te showen. Stel je voor dat borduursters voortaan eerst even bij de schilder langsgaan voor een paar strepen….. Kan best toch?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Herfstpaadje

Borduurwerk rode randen

Bevrijdingsrok

Oud en nieuw vieren: controleren hoever je bent gekomen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen