Borduren op bedrukte ondergrond

Borduren op een voorbedrukte ondergrond kan veel toevoegen aan het eindresultaat. De foto hierboven is van een bekend werkstuk, uitgegeven door Handwerken zonder Grenzen. Abonnees kregen in die tijd een bijbehorend materiaalpakket, maar niet iedereen had dan ook zin om dat te gebruiken. Zodoende zijn sommige van die beschilderde lappen nu gaan zwerven en kom ik ze af en toe tegen. Ik plaats nu een paar exemplaren van dat lucht-en-gras-linnen in m’n shop. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor iets heel anders, en dan ontdekken dat het leuk is om eens iets te maken waarbij die kleuren voor een goede ondergrond zorgen.
Ook het bijna-klare borduurwerk plaats ik in m’n shop. Dat is vast leuk voor iemand die vroeger (als abonnee van HzG) gedacht heeft dat ze dat ‘nog wel eens’ zou willen maken. Nu een geschikte kans, waarbij je alleen nog maar wat ramen hoeft in te vullen.
Eerder blogde ik over deze Embroidery-magic mogelijkheid en een exemplaar van het boek Embroidery on patterned fabric, wat ik toen liet zien heb ik nu ook weer in m’n shop.
En voor vandaag vond ik het leuk om deze borduurmogelijkheid nog eens te showen. Stel je voor dat borduursters voortaan eerst even bij de schilder langsgaan voor een paar strepen….. Kan best toch?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Letter O met poes

Oh, kom er eens kijken!

Merklap 1987 van antiekmarkt

Macramé: Dat wil ik ook eens maken

Quilter’s feelings

Comments

 1. Marie Louise zegt:

  Hé Margriet, dat werkstuk met de “lucht- en grasstrepen” uit Handwerken zonder Grenzen heb ik ook! Het was inderdaad een materiaalpakket maar ik dacht dat je het borduurgaren apart diende te kopen. Ik heb dat indertijd gedaan met de bedoeling de “Stinze Flora” te borduren maar ik ben er mee gestopt omdat de steekjes zo klein waren en, in die tijd, problemen had met mijn ogen. Mijn zuster die graag “priegelwerkjes” deed heeft de borduurlap toen verder afgemaakt en ingelijst. Jaren later heeft ze mij dit werkje teruggegeven omdat ze er geen plaats meer voor had in haar vernieuwde interieur. Maar bij mij past het perfect en wegdoen zal ik het zeker niet want iedere keer als ik er langs loop, geeft het mij het gevoel dat ik op blote voeten door het gras loop op een frisse, zomerse morgen.

  • Margriet Hof zegt:

   Hoi Marie Louise, wat een mooi verhaal zit er achter jouw geborduurde Stinze Flora-schilderij! Ik herken het dat borduurwerken soms in het ene huis beter staat dan in het andere en wat is het dan leuk als je als zussen wat kunt uitwisselen!
   Je associatie van op een zomerse dag buiten lopen met je voeten op het gras ga ik denk ik overnemen! Een heerlijk gevoel! En wat bijzonder dat dat fijne gevoel dus niet alleen fysiologisch is op te roepen, maar ook via dit borduurwerk!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen