Borduren voor kerst met Zweigart- en Rico-boekjes

Borduren voor kerst is al heel lang een cultuur-uiting. Er is een eindeloze stroom van mogelijkheden en toepassingen om iets in je huis van een kerst-borduurwerkje te voorzien. Vanouds is de meest bekende toepassing een geborduurd tafelkleed.
En er is een eindeloze stroom van patronen voor de kersttijd. Iets kleins zoals een sterretje of een eenvoudig boompje. Of iets groots zoals een complete voorstelling van de kerststal of een sneeuwpoppentafereel. En alles daartussenin, en dat is ongelooflijk veel. Uitgevers zagen elk jaar weer kansen om oude en nieuwe patronen heel mooi uit te werken en daar aantrekkelijke foto’s van te maken en nog aantrekkelijker glossy tijdschriften van te maken. De Duitse uitgevers Zweigart en Rico-design gaven inmiddels al talloze boekjes uit met Weihnachts-Ideën, en die zijn een jaartje later nog steeds mooi om te zien.

Want Borduren voor kerst is dus al heel lang een cultuur-uiting en elk jaar begint de borduurnaald weer te kriebelen als het begin december is, en soms al eerder. Dan krijg je ineens zin om ook nog iets groots of kleins te maken. Dus daarom plaats ik deze boekjes nog in m’n shop.
Het blijft natuurlijk wel een gok als je zo’n boekje vanuit kerstborduurdrang alleen vanaf een plaatje bestelt. Maar als de inhoud misschien toch niet is wat je zoekt, dan is er toch nog de troost dat zo’n klein glossy boekje ook op een bepaalde manier ‘aanvullend’ werkt op je eigen borduurwerk. Zo’n boekje benadrukt dat elk kerst-borduurwerk een cultuur-uiting is, waar jij dan op dat moment ook bij bent aangesloten.
Volop keus met deze Zweigart- en Rico-boekjes voor de kersttijd, boordevol aantrekkelijk gestylde foto’s waarbij het accent telkens op het mooie borduurwerk valt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013