Borduurboeken zeventiger- en tachtiger jaren


Er stond nog een doosje op zolder met borduurboeken die van één mevrouw zijn geweest. Toen ik dit stapeltje binnenkreeg, besloot ik om het apart te houden om er later een blogje over te maken. Meestal zet ik een stapeltje boeken voor m’n shop gelijk weer in de voorraad. Dat doe ik per onderwerp (breien, quilten, borduren etc.) en bij elk boek kijk ik eerst of het nog te koop stond of dat het misschien uitverkocht was zodat ik het opnieuw te koop kan plaatsen. Maar dit stapeltje moest dus even wachten. Tot deze regenachtige en warme novembermaandagmiddag.

Het leuke van dit stapeltje is dat ze zo’n duidelijk tijdsbeeld geven. Dit zijn allemaal vrij bekende en makkelijk verkrijgbare boeken geweest, die veel borduurliefhebbers kochten in de periode dat ze werden uitgegeven. De bovenste foto laat boeken zien uit de zeventiger jaren en de onderste borduurboeken uit de tachtiger jaren. Er zaten ook nog wat zestiger-jaren boeken in het doosje en wie weet maak ik daar ook nog eens een foto van. Allemaal heel herkenbare boeken, ook voor mij omdat ik deze boeken nu al vaak door m’n handen heb laten gaan.

Dus voor borduurliefhebbers: deze boeken zijn er allemaal nog en sommige wéér en ze geven nog steeds veel borduurplezier want de inhoud is nog niet echt verouderd.

2 reacties op “Borduurboeken zeventiger- en tachtiger jaren”

  1. Ik zwelg weer in herinneringen, zoals gewoonlijk bij zulke foto’s van jou…. En dat terwijl ik de meeste boeken gewoon zelf heb. Leuk dat je foto’s van zo’n verzameling hebt, als kleine herinnering aan zo’n vrouw. Geeft ook een beeld van haar.

    1. Wat leuk dat deze foto bij jou dus gewoon blijdschap oproept om wat je zelf al hebt!
      Ja, ik vond het zelf ook leuk om deze boeken eerst nog even allemaal bij elkaar te leggen voordat ik ze in de voorraad verwerkte. Ze geven zò’n beeld van het boekenbestand van heel veel borduursters van de vorige generatie. Zij hebben deze boeken allemaal nieuw gekocht, waren er blij mee, bewaarden ze zorgvuldig en hebben ze gebruikt. En het waren ook echt mooie boeken, en nu zijn ze nog steeds en opnieuw bruikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013