Borduurmotieven uit de Kroatische volkskunst

Pagina uit boek Borduurmotieven uit Kroatische volkskunst

Borduurmotieven uit de Kroatische Volkskunst hebben me altijd enorm aangesproken en niet alleen mij: alleen al het feit dat er een paar hele mooie boeken over zijn geschreven is een bevestiging van de grote aantrekkingskracht die deze volkskunst op veel mensen uitoefent. Het boek ‘Borduurmotieven uit de Kroatische Volkskunst” is een prachtig boek en ik ben blij dat ik er weer één op m’n shop kan plaatsen voor een liefhebber.

Ik heb een paar mooie kleden uit deze regio die ik te koop aanbied en het valt me op: als je zo’n kleed neerlegt dan is gelijk je hele kamer in kerstsfeer. Deze karakteristieke kleden met hun ingeweven of opgeborduurde randen hebben een krachtige uitstraling. Het is ook leuk om te zien hoe we in verschillende culturen verschillende accenten leggen in ons borduurwerk en daarom legde ik er ook een kleedje van Beiers Bont bij en een merklap in een hoekje: dat zijn manieren van borduren die weer in ònze regio karakteristiek zijn.
In m’n shop heb ik van al deze mooie tafelkleden ook aparte foto’s gemaakt.
En die leuke geborduurde gestileerde ster: daar weet een liefhebber vast ook wel wat van te maken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Nog lang geen ‘vrede op de hoek van de straat’

Weer buiten zijn

Mijlpalen op de levensweg

Januari-aanbod: Bladeren in de boeken in m’n shop

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen