Borduurpakketten Indianen


Een paar weken geleden bezochten we Cactus-Oase in Ruurlo: een leuke belevenis. De enorme hoeveelheid cactussen roept een bepaalde sfeer op en die werd nog versterkt door attributen zoals een achtergelaten huifkar, een saloon in Mexicaanse sfeer, allerlei schilderijen en een grote authentieke trommel.

Ik maakte ook een paar foto’s van schilderingen van Indianen omdat ik wist dat ik thuis nog een paar borduurpakketten had met afbeeldingen van Indianen. Door de boeken die we vroeger als kind te lezen kregen en sommige televisieprogramma’s hebben we een bepaald beeld van Indianen gekregen en het kan soms nodig zijn om dat ook weer bij te stellen. In een kamer waar presentaties werden gegeven, o.a. over de bedreigde leefwijze van Indianen, lag allerlei informatie die hun achtergrond positief belicht en dat helpt op een evenwichtiger beeld te krijgen.


Nu plaats ik deze borduurpakketten in m’n shop. Ze lijken wat geromantiseerd, maar met het juiste ‘beeld’ kunnen dit toch mooie borduurpakketten zijn.

(En nu gaan we met onze prairie-jurken aan leuke dingen doen!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013