Borduurpatronen DMC Collection

Als je vroeger iets wilde borduren, dan kon je niet op internet kijken want dat bestond nog niet. Er waren wel wat borduurboeken met patronen, en er verschenen ook regelmatig patronen in de damesbladen. Maar als je iets speciaals wilde, dan was je aangewezen op de handwerkwinkel. Ieder dorp of stad had wel een handwerkwinkel waar je terechtkon voor breiwol, haakgaren (en het recente durable-boekje), aida-handwerkstof, borduurzijde en wat patronen. Er was nog niet zoveel keus als nu, maar het leven was al ingewikkeld genoeg en met minder keus kwam je ook een heel eind.

Je zei bijvoorbeeld tegen de winkelierster dat je graag wat wilde borduren en dan haalde zij een schuifcassette tevoorschijn met een aantal losse DMC-patronen. Daar zaten meerdere series in. Serie 1 was voor ‘het Kind’, serie twee bevatte Geometrische patronen, en de derde serie heette ‘Platteland’. Er waren ook nog andere series, o.a. voor Hardanger, maar voor dit blogje richt ik me op de kruissteek-borduurpatronen. Ik vond zo’n cassette met borduurpatronen en die heb ik nu in m’n shop geplaatst.
Verzamelaarsters hebben graag ook de originele opbergsystemen, en voor deze schuifcassette weet ik wel een liefhebber, dus die hoeft niet in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.