Borduurpatronen Rie Cramer

Vier grote borduurpatronen vier seizoenen Rie Cramer
Het patroon van het Jugendstil-tafereeltje van Rie Cramer over de Louwmaand liet ik een paar dagen geleden zien. Ook de drie andere patronen uit deze serie zette ik in m’n shop en daar kreeg ik een vraag over. Of er ook een kleurenafbeelding bij zit, als houvast bij het borduren. Helaas is dat niet het geval, maar ik heb wèl twee van de vier taferelen die al zijn geborduurd op m’n shop staan. Zomer en Herfst: zò mooi! En ook al is het nu midden-in-de-winter, het is toch leuk om even naar deze seizoens-plaatjes te kijken.

twee borduurwerken zomer en herfst

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Breimachineplezier

Meisje bij koe – een romantisch tafereel

Boek over het fijnere naaldwerk

Even pauze

Reacties

 1. Ach ja, Rie Cramer, die was toch behoorlijk kundig in het tekenen. Zulke mooie tafereeltjes die zij maakte!

  Maar…, eronder staat een verwijzing naar je ‘Clivia’-blogje
  (https://www.tweedehandswerk.nl/clivia/),
  ik zie met enige regelmaat een Clivia bij een vriendin bloeien, grappige plant, en ik vroeg me nu af:
  hoe is het met jouw Clivia afgelopen? Ik kon me niet herinneren dat ik er eerder iets over gelezen had. Welke interpretatie heb je er aan gegeven uiteindelijk? En heeft je vriendin hem toen overgenomen?

  Want een plant die in liefdevolle overtuiging een nieuw huis krijgt, en die daar dankbaar aanvaard wordt, kan toch niet anders dan daar vrede mee hebben, denk ik 🙂

  • Margriet zegt:

   Hoi Laura, o ja: dat hele verhaal over de Clivia! Toen m’n vriendin op bezoek kwam vond zij uiteindelijk toch dat een plant die al 35 jaar oud is niet gesplitst moet worden. Dus hij staat ongesplitst nog steeds in die oude bloempot. En dat schilderijtje wat ik bij dat blogje liet zien is naar een andere vriendin gegaan.

 2. Marianne de Zeeuw zegt:

  Ha Laura,
  Ik zou graag de vier jaargetijden van Rie Cramer gaan borduren; de telpatronen heb ik.
  Via Ariadne heb ik ze jaren geleden gekocht en onlangs weer gevonden.
  Hele grote vellen teltekeningen.
  Er staat alleen niet op vermeld welke stof ervoor gebruikt wordt.
  Hoe groot zijn de borduurwerkjes?

  • Gerda Troff zegt:

   Ik heb het geborduurde exemplaar.

   • Margriet Hof zegt:

    Hallo Gerda, het blogje van Marianne waarop je reageert is al van 2016. Dus ik denk niet dat het zinvol is om haar nog in contact met jou te brengen, want ik neem aan dat ze er inmiddels wel uit is. Bovendien kan ieder borduurwerkje anders uitvallen, al naar gelang de grootte van de ondergrondstof.

    Maar leuk dat jij het ook hebt geborduurd! Krijg je vast veel complimenten over!

 3. Marian Wagenmakers zegt:

  Dag Marianne,
  Ik heb Ariadne nr. 341 van mei 1975. Hierin staat beschreven: het materiaal en de daarbij behorende maten. Ikzelf ben destijds begonnen aan “Mei, de bloeimaand” van Rie Cramer en ik was toen halverwege. Graag zou ik er nu mee verder willen gaan, maar helaas is het telpatroon door het lang liggen nog nauwelijks leesbaar.
  Misschien kunnen we elkaar vooruit helpen.

  Graag je reactie.

  Met vriendelijke groet

 4. Pieta Bos zegt:

  hallo

  ik ben begonnen met het ABC boek van Rie Cramer ik heb e hter alleen het telpatroon van de letters.ABC en WIJZ is er misschien iemand die het telpatroon van de andere letters heeft die.ik kan overnemen ik hoor het graag

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen