Borduurpatronen van Mies Bloch op grote vellen

In de zestiger en zeventiger jaren verschenen regelmatig aankondigingen van borduurwerken in tijdschrift Margriet. Een foto van hoe het borduurwerk eruitziet  was voor veel vrouwen aantrekkelijk. En wie dat borduurwerk wilde namaken, kon het patroon bestellen. Dit was afgedrukt op een groot patroonvel van goede kwaliteit.

Deze patronen sloegen aan en werden populair. In 1976 publiceerde de Margriet een map met daarin 8 patroonvellen van de meest geliefde borduurwerken. Door deze map werden die patronen nog veel populairder! Duizenden vrouwen borduurden de inmiddels bekende afbeeldingen van grachtenhuizen, droogbloemen, uithangborden, boerderijdieren, zeilboten, windmolens en vogeltjesboom.

Maar lang niet alles wat Mies Bloch had ontworpen, kwam in deze mappen terecht. Er is nog een stapeltje onbekende patronen!
Ook zijn er nog wat stapeltjes overgebleven van de bestelpatronen die eerst waren gedrukt, op mooi papier. Dat borduurt natuurlijk veel prettiger, vanaf zo’n mooi en duidelijk patroonvel.

Nu heb ik, na lang sparen èn nadat ik de overgebleven patronen heb gekregen, een hele stapel van deze oude patronen. Ik plaats er acht in mijn shop, nog niet allemaal.

Voor borduurliefhebbers is dit een unieke kans: de mogelijkheid om zo’n origineel Mies Bloch-patroon te bestellen, meer dan vijftig jaar nadat die werden gedrukt.
Ze zijn allemaal nog mooi opgevouwen, alleen heb ik ze een beetje anders gevouwen voor de foto.
Ook is te zien dat sommige thema’s meerdere keren werden uitgewerkt. Zo zijn er twee verschillende patronen met molens, en twee verschillende met oude auto’s.
En er zijn dus veel meer patronen gemaakt dan alleen de bekende uit dat Kruissteekboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.