Borduurwerk Flower Fairy

Borduurwerken Flower Fairy Skilla

De kleine lichtblauwe bloemetjes die nu overal bloeien heten ‘Skilla’. Het zijn vroege voorjaarsbloemetjes die zich vermeerderen via kleine bolletjes en als ze het naar de zin hebben komen ze elk jaar op die plek terug. Soms zie je hele plakkaten ervan en vandaag zag ik ze ook op verschillende plekken toen ik zwoegend door de storm ergens naar toe fietste.
Cecile Mary Barker tekende in de vorige eeuw fleurige Flower Fairy’s die ze dezelfde kleuren en kleren meegaf als de bloemetjes waarop ze geïnspireerd werden. Van deze tekeningen werden ook borduurpakketten gemaakt. De bijgeleverde handwerkstof was geschikt voor het borduren met drie draadjes Flower fairy Skillaborduurzijde en ik heb vroeger ook wel eens zo’n pakket gemaakt. Maar een kant-en-klaar borduurwerk laat ik ook niet liggen als ik er ergens één zie! Het borduurwerk links op de foto kocht ik lang geleden eens en gaf ik aan m’n zus. Nu was ik pas bij haar en zag ik het weer. Ze gebruikt het als extra voorbeeld (naast het patroon natuurlijk) om het nog een keer na te borduren. Maar dan met één draadje, zodat het werk zo klein en fijn mogelijk wordt. Rechts op de foto een oude agenda waar alle Flower Fairy’s in staan.
Als je van heel fijn borduren houdt, dan zijn de Flower Fairy’s geschikt om te borduren omdat de patronen heel gedetailleerd zijn. Daardoor komen ze geborduurd met één of twee draadjes op heel fijne stof erg mooi tot hun recht.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Terugblik op mijn handwerken

Kruiden en planten borduren

Herinneringen in de winter

Breien voor baby

Reacties

  1. heel lief borduurwerkje.

    Lijkt me een werk voor veel geduld met al die kleine steekjes!

  2. NETTY JOLING zegt:

    Dit borduurwerkje kocht ik vorige week, het was te lief om te laten liggen. Wanneer ik het ga borduren? Ik zet het eerst op mijn to-do lijst en geniet alvast van mijn bloemenmeisje!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen