Borduurwerk met groene (en rode) blaadjes

Het laatste motiefje borduren: daar maakte ik een feestje van! Ik liet één hokje open en met uitzicht op de vallende blaadjes in m’n tuin borduurde ik het laatste tulpje. Is het eigenlijk wel een tulpje? Je zou er ook een Acerblad in kunnen zien. Of Cannabis, maar dat had ik niet. Heb het nog wel geprobeerd te vinden trouwens….

En nu is m’n borduurwerk af! Met veel plezier aan geborduurd. Het patroon komt uit de glossy Libelle borduren, waarvan ik nog een paar exemplaren in m’n shop heb. Zelf had ik in de negentiger jaren ook een abonnement hierop (het adres-stikkertje zat nog op de cover) en dit patroon heb ik altijd mooi gevonden. In oktober had ik zin om wat te maken en zocht een lapje waarop ik dat zou kunnen doen. Ik borduurde gewoon het hele lapje vol, en dacht er niet over na wat ik daar dan later mee zou kunnen doen. We zien wel!

Het is ook weer een restjes-project. Het was lastig in te schatten hoeveel strengetjes ik nodig zou hebben. Ik besloot om eerst het rasterwerk te maken (dat liet ik hier en hier en hier zien), en dat deed ik wèl allemaal in één kleur. Daarna gebruikte ik verschillende kleurtjes groen en verdeelde die op de lap.

Zo, klaar! Net als m’n nieuwsbrief. Die had ik gister willen versturen maar toen ging ik ineens de hele dag weg en schoof ik de nieuwsbrief maar een dagje op. Veel te lang geworden, die brief, dus hoop niet dat ik er iemand mee afschrik. Maar ineens dacht ik: en nou moet ‘ie weg, dus niet meer in geschrapt. Nou ja, het is zoals het is. Veel leesplezier gewenst!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Herfststorm

Drie mandjes met haakwerk

Mandjes met haakwerk

Volle maan

Weekendje weg

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen