Borduurwerk paarden

Paarden zijn altijd een zinnebeeld geweest van kracht en vitaliteit. In koningshuizen spelen paarden een belangrijke rol. Zonder paardenkracht kon er geen macht worden opgebouwd. In Bijbelse tijden werd Elia door een vurige wagen met vurige paarden ten hemel opgenomen. En in het laatste bijbelboek over de Apokalyps brengen paarden dood en verderf op de door kwaad aangetaste aarde.
Ook in de Griekse mythologie zien we hoe paarden een belangrijke plaats innemen: witte paarden trekken de zon langs zijn hemelbaan. Of in de Germaanse mythologie, daar zit Donar op zijn paard om samen brengen ze vruchtbaarheid of juist de dood. Telkens is er die combinatie van kracht, leidend tot macht en tot vruchtbaarheid, en de dood.

Vandaag zullen bij de begrafenis van the queen of England ook veel paarden te zien zijn. Samen met hun berijders zijn ze een toonbeeld van verhevenheid en ook schoonheid. Er zijn ook paardenliefhebbers die deze edele dieren graag zien weergegeven om er nog langer naar te kunnen kijken. Bijvoorbeeld via dit mooie borduurwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.