Borduurwerk Stinkende gouwe

De borduurpatronen van Gerda Bengtsson zijn beroemd geworden vanwege de natuurgetrouwheid van de ontwerpen. Al vaker heb ik over haar geschreven. Zij was botanicus en tekende de planten eerst zorgvuldig na voordat ze de tekeningen omzette in borduurpatronen. Een mooi borduurwerkje van Stinkende Gouwe (chelidonium majus) geeft me de gelegenheid om dit te illustreren: plant bij het borduurwerkje.

Vanmorgen om acht uur bracht ik eerst de auto naar de garage. Het was de allerlaatste dag vóórdat hij gekeurd moest zijn, maar we hadden hem ook tot het allerlaatst nodig gehad voor het vervoeren van spullen. Gelukkig werkt het net goed uit. Blinkend schoon (één keer per jaar doen wij voorafgaand aan de keuring de auto door de wasstraat, vaker niet) bracht ik hem weg en toen moest ik terug naar huis lopen. Daar had ik bewust voor gekozen. Lekker weer, dan kun je wel een uurtje lopen. En aan het eind van de dag weer terug om hem op te halen. Moesten twee nieuwe banden op, want door spijkers gereden. Niks van gemerkt.

Al wandelend vanaf de garage zag ik Stinkende Gouwe bloeien langs de stoep. Daar had ik al naar uitgekeken, vanwege dit borduurwerkje. Het patroon van dit borduurwerkje staat op pagina 21 van het boek Kruiden en wilde planten in Kruissteek. Dit boek is het meest-bestelde kruissteekboek in mijn shop. Het is vroeger in twee formaten uitgegeven en van het kleinere formaat heb ik weer een exemplaar. Daarin vind je ook patronen voor Vingerhoedskruid, Wilde Waterkers, Tormentil, Sint Janskruid, Salie, Bernagie, Dille, Hysop, Robertskruid en nog wat meer. Veel kruiden en planten die nu weer bloeien of bloeien gaan.

Een auto is eigenlijk ook een stinkende Gouwe. Ben blij dat hij weer vier goede banden heeft.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee gehaakte kussens en geborduurd kussen met klaprozen

Twee dezelfde kussens

Haak Vaak

Pijp en lolly

Vrolijk op de post

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen