Borduurwerk uithangborden

Iemand bestelde een gehaakte sprei en een groot borduurwerk met Oudhollandse uithangborden, en gaf aan dat ze het wilde ophalen. ‘Gezellig’, dacht ik, en ik nam het vast mee naar beneden. Een paar dagen later kreeg ik een mailtje dat het ophalen toch niet door kon gaan. Ik bracht het borduurwerk en de sprei weer naar boven. We maakten een nieuwe afspraak en ik legde de spulletjes vast weer klaar. Maar ook die afspraak kon niet doorgaan. Dus ik borg de spullen weer op. We gingen een dagje uit, en ik nam de spullen mee, want ik had aan haar adres gezien dat we dan bij haar in de buurt zouden zijn. Maar het dagje liep anders, en we kwamen tòch niet in de buurt. Weer een paar mailtjes heen en weer. Inmiddels waren we al een paar maanden verder. Er waren nog wat afstemmings-mailtjes, en eindelijk kon ze dan vandaag komen. Leuk!


Ik maakte soep, zette alles weer klaar (ook nog wat andere spulletjes), keek uit naar m’n bezoek en keek ook nog eens naar al die uithangborden. En toen ging de bel en begonnen we gelijk te praten. Eerst over het niet-geven-van-een-hand (daar zal nu denk ik èlk gesprek wel mee worden begonnen), en daarna over van alles. De uren vlogen voorbij. Het valt me op dat bloglezeressen vaak heel vertrouwd zijn en dat vind ik bijzonder!

Na een paar uur was het tijd om weer afscheid te nemen. Ik pakte het borduurwerk nog even in, zodat het onderweg geen vlekken zou kunnen krijgen, en zei: “Maar nu heb ik nog niet verteld wie dit borduurwerk heeft ontworpen, of wist je dat misschien al?” Ik pakte het Mies Bloch Kruissteekboek tevoorschijn en sloeg de bladzijde op met de uithangborden. Ogenblikkelijk herkende ze het boek: Dat had mijn moeder ook!
Veel vrouwen van onze generatie hebben of hadden moeders die dit kruissteekboek hadden en dan is het extra leuk om die oude Hollandse tafereeltjes en ornamenten weer te zien. Overigens verkoop ik deze patronen ook ‘los’.

4 gedachten over “Borduurwerk uithangborden”

 1. Hé, volgens mij heb ik dat boek ook in mijn verzameling Margriet. En wat een prachtig borduurwerk. Vanmiddag is weer mijn maandelijkse spinmiddag. Wat hebben we toch een leuke hobby!

 2. Mieke van Yperen

  Ik heb dit patroon gebruikt voor een eigen merklappen met als thema ambachten.
  Op elke hoek heb ik een uithangbord geborduurd.
  Deze patronen blijven altijd mooi!

  1. Margriet Hof

   Wat een mooie toepassing, deze uithangborden op een ambachten-merklap!
   Ja, dan kan ik me voorstellen dat je deze patronen gelijk herkent.
   Bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.