Borduurwerken van Mies Bloch

Ansichtkaart met borduurwerk Mies Bloch
De langgerekte borduurwerken die door Mies Bloch zijn ontworpen, komen prachtig uit op een ansichtkaart. Ik was blij verrast om zo’n ansichtkaart te krijgen van degene die degene die het hele idee van ‘textielkaarten’ populair heeft gemaakt. Dat is Berthi Smith, die al vele jaren een dagelijkse blog bijhoudt over alles wat met handwerken en textiel te maken heeft. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vond ze deze ‘borduurkaart’ en stuurde die gisteren naar mij. En wat komt dat mooi uit, want ik was net met dit langgerekte borduurwerk van de Gouden Koets bezig. Een ander exemplaar van dit borduurwerk had ik al in m’n shop, en nu plaats ik dit borduurwerk (niet ingelijst) er ook bij. Kun je nog kiezen ook!

Vorig jaar begon ik af en toe wat te schrijven op mijn blog over de borduurwerken van Mies Bloch en ik dacht dat ik de enige was die het tijd vond dat haar borduurwerken wel wat meer in de belangstelling zouden mogen komen. Maar kennelijk hangt zoiets in de lucht en nu kom ik vaker de afbeeldingen van deze typische borduurpatronen tegen. En in het Zuiderzeemuseum wordt nu ook aandacht besteed aan haar ontwerpen. En ze verkopen er dus deze borduurkaarten! Ik hoop de tentoonstelling gauw ook zelf te kunnen zien. Maar nu alvast genieten van deze twee leuke afbeeldingen.

Borduurwerk gouden koets

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Laatste dag van augustus

Schoonheid in kant: ragdunne ambachtelijkheid

Knipplaat aankleedpoppen Walcherse klederdracht

Give away

Granny Square tas

Comments

  1. Leuk om een berichtje te lezen over de werken van Mies Bloch. Gelukkig is er de laatste tijd ook weer meer aandacht voor haar ontwerpen!

  2. Margriet zegt:

    Oh…. dat is nou toch ook wat! Precies op de dag dat ik een kaart liet zien die ik ontving van Berthi, en in mijn blogje ook verwees naar de dagelijkse weblog van Berthi, blijkt zij te zijn gestopt! Net als veel andere mensen die haar blogjes volgden over alles wat met handwerk en textiel te maken heeft, ben ik heel verrast! Op haar blog heb ik al gereageerd en ik doe het ook hier: Hartelijk dank voor vele jaren dagelijks bloggen! Dank voor de vele informatie die je doorgaf!

    En nog iets: de kaart die Berthi me stuurde kon ik juist goed gebruiken, want het combineerde goed met dat andere langgerekte andere borduurwerk. Ik plaatste het borduurwerk van de Gouden Koets in m’n shop en het werd gelijk besteld. Het klopt dus wat Berthi en ik allebei schreven: Leuk dat er de laatste tijd meer aandacht is voor de ontwerpen van Mies Bloch.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen