Borduurwerkje

f
Achterop het (bekende) boek van mw. Schipper-van Lottum (“Over Merklappen Gesproken…”) staat een oud uitziend alfabet afgedrukt. Ik was wat in dit boek aan het lezen en het stofomslag van het boek lag naast me op de bank. En ik werd getriggerd door dat alfabet en ineens dacht ik: “Ik ga het borduren!” Ik was net bij de letter M en toen ging ik wat blogjes van anderen lezen. En toen las ik de nieuwe post van Jeanny. Veel handwerksters hebben bewondering voor haar vanwege haar grote produktie met betrekking tot merklappen borduren. Ze maakt ook vaak kleine kussentjes met merklap-motiefjes of alfabetten, en daar laat ze met grote regelmaat wat van zien op haar blog Merklapperie. Ik liet zelf gister een klein geborduurd kussentje zien, maar dat is niks vergeleken met wat zij allemaal maakt.
Nu had ze net weer een nieuwe post en daarop staat ook het alfabet wat ik zelf aan het borduren ben. Leuk om te zien. Ik probeer me wat te beperken met m’n foto’s van waar ik zelf mee bezig ben (want ik heb toch al zoveel om over te bloggen en als ik nou ook nog begin met werk-in-uitvoering, dan wordt het teveel, vind ik zelf). Maar voor nu had ik even een kapstok nodig om naar de bijzondere blog en website van Jeanny te verwijzen. Voor wie van merklappen houdt is deze blog een aanrader.

Als ik klaar ben met m’n borduurwerkje, zal ik wat meer vertellen over dit bijzondere alfabet. Het is namelijk het eerste alfabet wat bekend is als borduurpatroon. Uit 1527!
Maar nu eerst naar Utrecht. Borduurwerkje is voor in de trein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.