Borduurwerkje in zwart

Borduurwerkje zwart motief
Vordering van mijn borduurwerkje met zwart motief: even een update. Elke keer als ik denk dat het een mooi moment is om er weer een foto van te nemen, dan doe ik dat. Ik ga nu niet meer vragen of jullie de fouten willen opsporen, want er bleek nu een foutje in het patroon te zitten: voordat ik het wist ben ik m’n symmetrie ergens kwijtgeraakt.
Alleen even een tip (die borduursters misschien allang zelf hebben bedacht): omdat dit een werkstuk is waarbij ik ‘alle kanten uitkan’, had ik een geheugensteuntje nodig om te weten hoe de kruisjes ook weer lopen. Het is het mooist als elk kruisje op dezelfde manier wordt gemaakt. Maar in zwart is dat soms moeilijk te zien. Daarom heb ik een half kruisje in de hoek gemaakt met een los draadje. Daaraan kan ik telkens zien dat ik eerst dìe richting uitmoet. En dan kan ik verder het werk draaien zovaak als ik wil. Werkt lekker.
(Inmiddels ben ik al weer verder sinds ik deze foto maakte, want het is een lekker werkje)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

IJsjes breien

Merklapje 1983

Gerda Bengtsson – kunstenares van planten in kruissteek

Pinksteren en het chi-rho-symbool

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen