Borduurwerkje op geruite stof

Bij binnenkomst in een vakantiehuisje na een lange rit ga je meestal gelijk alle deuren opendoen om te kijken welke kamer of kamertje erachter zit. Ik had wat leuks meegenomen van thuis, zodat we niet hoefden te zoeken. Niet dat we dat zouden doen hoor, want na één keer weet je het eigenlijk wel. “Als jij nou daar gaat slapen, dan ga ik hier.” Maar toch, als je zoiets hebt, dan is het ook leuk om te gebruiken!

Het deurschildje met de aanduiding van waar die deur naar toe leidt, is een mooi voorbeeld van borduren op geruite stof. M’n zus heeft het vroeger gemaakt, en toen ze een paar maanden geleden ging verhuizen deed ze wat weg en gaf dit aan mij. Nu zag ze het weer terug, in het vakantiehuisje waar we samen een paar dagen waren.
Ik laat het zien als voorbeeld van een retro-borduurwerkje. Soms sta je met iets ouds in handen en denkt: wat zal ik er eens mee doen? Als je het wegdoet, heeft een ander er plezier van. Maar vaak is de kunst ook om het eens op een heel andere manier te gebruiken. Doe er wat mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.