Borduurwerkje vuurtoren

Er was vorig jaar ophef over de vuurtoren van Burgh-Haamstede. Ze wilden de vuurtoren in een andere kleur verven: bruinrood. Volgens een onderzoeker zat die kleur er honderd jaar geleden ook op. Maar belangengroepen hielden het tegen. Bij de volgende verfbeurt wordt er verder over gepraat.
Dat las ik zojuist op internet, maar daar had ik echt geen weet van toen we vorige week hier een duinwandeling maakten. En ik dacht ook dat ik de foto niet meer zou gebruiken, want m’n verslag was al afgerond. Maar nu kreeg ik deze week een verrassingspakket toegestuurd door een bloglezeres en daar zat dit vuurtoren-borduurwerkje in! Gelijk even kijken of het misschien een weergave is van de rood-witte vuurtoren in de duinen. Het lijkt er veel op, ook het huisje van waarschijnlijk de dienstwoning ernaast. Maar hier lopen de strepen recht. Op de postzegels lopen ze trouwens wel goed (ik gebruik nog steeds veel oude postzegels voor m’n bestellingen).

Er komt later nog een stapel borduurboeken in m’n shop met veel van dit soort patronen voor kleine borduurwerken. Juist als je ergens geweest bent waar je het fijn hebt gehad, dan wil je later hetgeen je gezien hebt nog wel eens weergeven in kruissteek. Zulke borduurwerkjes zijn het leukst als ze passen bij wat je gezien hebt. En een voordeel: bij een borduurwerkje ontstaat er geen ophef als je een ander kleurtje gebruikt, of zelfs als je de strepen recht laat lopen in plaats van schuin….

2 reacties op “Borduurwerkje vuurtoren”

  1. Ha margriet,

    Wat leuk met de postzegels erbij, die zijn vast van een tijd geleden. Wat leuk toch dat je altijd van die mooie postzegels hebt!

    Groet, Francien

    1. Klopt: het is extra leuk als de postzegels ook nog passen bij een borduurwerkje!
      Dat komt natuurlijk niet zo heel vaak voor, maar deze vuurtorens had ik speciaal nog bewaard. Ik vond het wel leuk om van allebei de midweken nog een vuurtoren-velletje achter te houden. Ik heb een hele grote voorraad bijzondere postzegels en die gebruik ik volop voor m’n bestellingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013