Borduurwerkjes in ovale lijstjes

Borduurwerkjes in ovalen lijstjes
Soms zijn de achterkanten van oude ingelijste borduurwerkjes ook interessant. Het borduurwerkje van de dame met parasol heeft een briefje achterop. Daarop staat: “Joke heeft dit voor mij gemaakt. Lijstje is nog van oma Gerritsen geweest. Tante Co.”In een paar korte zinnetjes een kijkje in een Achterkant ovalen lijstjesliefdevolle familie. Ik vind het mooi om zulke briefjes te lezen. Wel jammer dat tante Co er niet gelijk een datum op schreef.
De schilderijtjes zijn eigenlijk niet echt heel mooi. Het linker borduurwerkje met bloemetjes ziet er wel heel oud uit, maar lijkt niet echt in het lijstje te passen. En de dame met parasol is waarschijnlijk geborduurd op een voorbedrukt stukje stramien. Je ziet de kleinere ronding er nog doorheen schemeren. Deze borduurwerkjes zijn geschikt om  los gemaakt te worden en dan kunnen ze ergens anders op worden genaaid. En misschien zoekt iemand juist nog zo’n ovaal zwart lijstje, voor een eigen borduurwerkje. Dus plaats ik ze in m’n shop en hopelijk gaat dan het borduurwerkje wat ooit zo liefdevol is gemaakt, nog wat langer mee. En kunnen de lijstjes ‘die nog van oma zijn geweest’ nòg een keer dienst doen.
Als de borduurwerkjes los worden gehaald uit de lijstjes, wie weet wat er dan nog meer tevoorschijn komt onder de nostalgische bloemenpapiertjes.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

De IJssellinie

Haak Vaak

Cannenburgergat

De dagen geteld op schrikkeldag

Reacties

  1. Margriet zegt:

    De twee ovale lijstjes zijn besteld en niet meer in m’n shop.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen