Borduurwerkjes met elkaar vergelijken

Speciaal voor de handwerkbeurs kwam Reina een paar dagen vanuit Engeland naar Nederland en bracht ze ook een bezoek aan mij. Al voor de tweede keer, dus we kenden elkaar al een beetje en volgden hetzelfde patroon als de vorige keer: na de koffie komen de borduurwerkjes uit de tas! Als eerste liet ze me haar geborduurde alfabet zien. Ze was op het idee gekomen doordat ik dit alfabet wel eens op m’n blog had laten zien. Maar de mijne (groen) is nog steeds niet afgewerkt, en de hare wel. Ik zag hoe mooi de rand van de hare was en vroeg of ze me dat ook wilde leren, want het ziet er zo mooi afgewerkt uit. Maar het bleek een kant-en-klare rand te zijn, dus ze had geborduurd op breed borduurband. Ik zei: ja, daar hebben jullie in Engeland een rijke traditie in, door al die band-samplers, dus dat kun je daar vast volop kopen daar. Maar dat bleek mis-gedacht. Dit soort borduurbenodigdheden koopt ze juist het liefst op de handwerkbeurs, want in Engeland is steeds minder te koop op dit gebied.

Daarna wisselden we nog veel meer uit en lieten elkaar van alles zien. Ook dit lange borduurwerk met oud-hollandse motieven. Het patroon had Reina  een keer gevonden zonder kleuren-aanduidingen dus die had ze er zelf bijgezocht. Een klein deel van dit borduurwerk had ze een keer op m’n blog gezien, dus ik zocht gauw mijn eigen exemplaar op, om ze met elkaar te vergelijken. En met deze foto hoop ik anderen te stimuleren om het niet erg te vinden als je geen kleuren-aanduidingen hebt: je kunt de kleuren makkelijk zelf bij elkaar zoeken. Ook de ondergrondstof waar je op borduurt is bepalend voor het eindresultaat.

Ook een serie klokkekleedjes kwamen tevoorschijn, en daar praatten we een tijdje over. Ik zei: Er gaat hier niks de deur uit zonder dat ik er een foto van heb gemaakt, dus zo zag ze hoe ik aan het schuiven was totdat de foto naar m’n zin was. Een paar gingen er met haar mee naar Engeland, en één is er nog over en die plaats ik in later m’n shop.
Dus voor wie van borduren houdt, en ook nog naar de handwerkbeurs gaat: misschien is zo’n strook afgewerkte handwerkstof een idee. Dat hoef je niet af te werken en daarop kun je heel goed die oude motieven borduren.

Ik pakte voor de foto gauw iets wat net voorhanden was: het schaaltje waar de koekjes op hadden gelegen. Bij dit gezellige bezoek volgden we “hetzelfde patroon volgen als de vorige keer”: samen koffie drinken en lunchen en heel veel praten over handwerk.
Juist bij borduren is er zoveel uit te wisselen, want ‘dezelfde patronen volgen’ blijkt zo enorm veel variaties te geven en het is heel leuk om die met elkaar te vergelijken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Post met postcode

Handwerkband

Boeken over kantklossen

Groet van bloemeneiland

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen