Borduurwerkjes schattige meisjes

Kleine meisjes kunnen zo lief en vertederend zijn. En ook al is de mode veranderd en het zomerseizoen voorbij, toch blijven deze tafereeltjes schattig. Ze doen je denken aan de eigen meisjes in je familie of ze brengen herinneringen naar boven aan de tijd dat je voor je eigen meisje zo’n jurkje naaide. En dat ze dan zo rondliep, met een beertje of een hondje in de armen. Wat een mooie tijd was dat, toen ze nog zo klein waren….

Foto’s ontstaan bij mij soms ’toevallig’ en dit is ook toeval: twee borduurwerkjes waarop de meisjes vanaf de rug worden gezien. Een hoedje met strikken, een lief randje en de suggestie van een paar bedeesde meisjes die niks anders doen dan met grote ogen naar de onbekende wereld te staren.

De werkelijkheid van onze tijd is iets minder romantisch: ook kleine meisjes kunnen flink schreeuwen en ze dragen meestal makkelijk zittende kleren waarin hun acrobatische neigingen niet onderdrukt hoeven te worden. Jurken met hoedjes zijn belemmerend en niet passend bij hun ontwikkeling. Vandaag ga ik weer op bezoek bij drie nichtjes en ik weet van vorige keren nog dat ze flink druk kunnen zijn. Maar ze zijn ook zò lief en vertederend! Ik heb er zin in om ze weer te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.