Borduurwerkjes van kinderen

Twee kinderborduurwerkjes

Kinderborduurwerkjes die op een rommelmarkt of kringloop terechtkomen: dat vind ik altijd wat sneu voor het kind wat het heeft gemaakt. En ik begrijp het ook niet zo goed. De meeste kinderen moeten toch begeleid worden als ze zo’n borduurwerkje maken, en dus zal er wel een moeder of oma zijn geweest die het kind heeft geholpen en materiaal heeft aangereikt. En dat kind heeft dan met veel inzet iets helemaal afgemaakt (wat knap!). Maar toen het klaar was gebeurde er niks mee. Bleef het liggen. En uiteindelijk werd het weggedaan. Dat vind ik dus sneu voor dat kind.
Die moeder zal misschien gedacht hebben dat je niet overal een lijstje omheen kan doen. Of het lijstje was te duur. Of ze kwam gewoon niet op het idee. Maar ik vind dat als een kind zò ver komt dat ze zo’n poesje helemaal afmaakt, dat het dan ook beloond mag worden dat iemand even helpt bij de afwerking. Gelukkig is dat nu in onze tijd lang niet meer zo moeilijk als vroeger. We hoeven niet meer overal schilderijtjes van te maken. Een tasje is ook leuk.
Gelukkig kan het alsnog: een tasje maken van zo’n borduurwerkje. Daar zijn deze werkjes leuk genoeg voor. En wat óók een idee is: als iemand haar kind wil leren om te borduren, dan kan dat ook heel goed met die zeehond. Daar hoeft alleen het geel nog maar van worden gedaan. Dan voelt het toch als ‘eigen’, kan er flink geoefend worden, en na afloop iets leuks ervan maken. Lekker vrolijk met dat geel!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Bijkomen met kopje thee

Gehaakt kleedje met pioenen

Oude nummers Handwerken zonder Grenzen

Kussens

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen