Borduurwerkjes voor kerst

Voor ons waren de kerstdagen vol en mooi. Een aaneenschakeling van bezoeken en diners, in meerdere families. Gezelligheid, spelletjes, contacten.  Uitwisselen van spulletjes die al een tijdje stonden te wachten tot je die persoon weer ziet. Bijpraten en napraten. Mooie dagen waren het.

Ook na kerst is het gezellig in huis. En is er soms wat meer tijd om wat te rommelen. Ik zocht wat borduurwerkjes op die ik elk jaar rond kerst maakte. Eigenlijk had ik er een datum bij moeten zetten wanneer ik ze maakte. Maar het maakt ook niet uit. Het is nu gewoon een verzameling ‘expressies’, net zoals die aaneenschakeling van familiecontacten nu een verzameling ‘impressies’ is. Alles bij elkaar was het mooi.

Maar mijn man is nu op weg naar zijn tante, die kort geleden weduwe werd. Mooi om haar juist nu op te zoeken, tussen kerst en nieuwjaar. Het zijn voor velen nu misschien ook moeilijke dagen. Ook onder mijn bloglezeressen zullen er mensen voor wie deze dagen moeilijk en eenzaam zijn. Hopelijk is er een neef of nicht die u komt opzoeken. Of een herinnering aan vroeger die troost brengt. Of een borduurwerkje wat de gedachten tot rust brengt.

Het zijn toch bijzondere dagen, zo aan het eind van het jaar. En het is ook mooi om wat tot rust te komen. De boel bij elkaar te leggen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op blote voeten in de sneeuw

Assisi borduurwerk

Kleine handwerkkadootjes

Kaartweven: oud ambacht in hernieuwde belangstelling

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen