Bos en hei op Utrechtse Heuvelrug


De Utrechtse Heuvelrug is het één na grootste bosgebied van Nederland. Hier hield ik kleine week vakantie, en dat hield in dat ik elke dag erop uit trok met een geleende fiets en als ik dan weer genoeg buiten was geweest dan kon ik binnen in een flatje lezen en borduren. Het waren mooie dagen!
In de omgeving van Austerlitz en Zeist zijn heel veel vorstelijke landhuizen en monumenten met herinneringen aan een glorievol verleden. En tussen die rijke landgoederen liggen pittoreske dorpjes en om daar te komen kun je door de eindeloze bossen fietsen.  Er zijn heel veel fietspaden en daar wordt ook druk gebruik van gemaakt. Vanmorgen maakte ik m’n laatste fietstochtje en zocht een route naar mijn eigen verleden, toen ik een paar jaar als secretaresse werkte in een monumentaal pand ergens in deze buurt. Na meer dan dertig jaar fietste ik nu weer eens langs die koepel die ik vroeger ook altijd zag en dan wist ik: nu ben ik bijna bij het station. Dan kon ik met de trein verder naar huis en in die trein zat ik àltijd te breien.

Het was fijn om een paar dagen in een andere omgeving te zijn die tegelijk ook vertrouwd was, en nu ben ik weer terug en doe m’n best om alle bestellingen op de post te doen. Morgen nog één blogje over deze omgeving en daarna ga ik weer boeken en handwerken laten zien op m’n blog.
En dit was vanmorgen om 10 uur, op het heideveldje waar ik elke dag even naar toe ging want dat was maar een paar minuten vanaf het plekje waar ik verbleef. Hartelijke groet van mij dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.